Nieuws

Naderende ontknoping: wat is het resterende programma van de Europa League?

Naderende ontknoping: wat is het resterende programma van de Europa League?

10 mei - 08:40 Laatste update: 08:40

De finale van de Europa League is bekend. Na twee spannende halve finales kunnen Bayer Leverkusen en Atalanta Bergamo zich gaan opmaken voor de finale. Hoe ziet het resterende programma van de Europa League eruit? VoetbalNieuws.nl geeft je antwoord.

Het was in de BayArena razendspannend. Tot ieders verassing pakte AS Roma een 0-2 voorsprong en daarmee maakte het de achterstand goed. Niets bleek minder waar, want mede door wat hulp van AS Roma-verdediger Gianluca Mancini werd het 1-2. In de slotsecondes zou Die Werkself ook nog gelijk maken en daarmee redde het de ongeslagen status. In Italië ging het er wat rustiger aan toe. Atalanta had geen kind aan Olympique Marseille en na een gelijkspel in Frankrijk rolde Atalanta met 3-0 over de Fransen heen.

Hoe ziet het resterende programma van de Europa League eruit?

Donderdag 22 mei:

Atalanta - Leverkusen

Waar is de finale van de Europa League?

Op 22 mei 2024 zal er in Dublin, Ierland afgetrapt worden voor de finale van de Europa League. In het Avivastadion zal er voor het eerst gefloten worden voor de aftrap van de wedstrijd. Sevilla zal dan een opvolger krijgen als winnaar. Met Bayer Leverkusen in de race bestaat nog altijd de kans op een treble. De ploeg van Xabi Alonso won de Bundesliga al en zal hoogstwaarschijnlijk ook de DFB Pokal pakken. Een overwinning in de Europa League zal extra historisch zijn. Het is de tweede keer dat het Avivastadion in Ierland toneel is van de Europa League finale. In 2011 stonden FC Porto en FC Braga tegenover elkaar. Toen scoorde Radamel Falcao het enige doelpunt en pakte Os Dragões de beker.