Nieuws

Deze Nederlanders vinden we nog terug in de Champions, Europa en Conference League

Deze Nederlanders vinden we nog terug in de Champions, Europa en Conference League

9 mei - 07:30 Laatste update: 07:30

Het is de week van de tweede halve finales van de Champions League, Europa League en Conference League. Daarin bestaat de mogelijkheid dat we in totaal negen Nederlanders in actie gaan zien, terwijl er ook nog een tiende rondloopt bij een van de clubs. VoetbalNieuws.nl vertelt je op welke landgenoten we kunnen gaan letten.

Champions League

In de Champions League weten we wie de finalisten zijn. Real Madrid en Borussia Dortmund gaan het op Wembley tegen elkaar opnemen en daar zijn zeker twee Nederlanders bij anwezig. 

Borussia Dortmund - Maatsen en Malen
Bij Borussia Dortmund is Ian Maatsen van de partij. De linksback houdt goede herinneringen over aan zijn laatste Champions League-wedstrijden. Hij maakte zijn eerste treffer ooit in het miljardenbal tegen Atlético Madrid. Aan Maatsen nu de taak om Rodrygo en wellicht ook Vinicius Jr. van scoren te houden. Donyell Malen zit weer bij de selectie, en wacht nu de taak om weer volledig fit te worden voor de finale van over enkele weken. 

Europa League

In de Europa League zijn er zes Nederlanders vertegenwoordigd. Die kunnen in actie komen tijdens AS Roma - Bayer Leverkusen en Olympique Marseille - Atalanta.

AS Roma - Karsdorp
Bij Roma kennen we Rick Karsdorp nog wel. De rechtsback kwam in de beide wedstrijden tegen Feyenoord in actie en zou zomaar weer eens zijn opwachting kunnen maken tegen Leverkusen.

Bayer Leverkusen - Frimpong (en Fosu-Mensah)
Jeremie Frimpong is een vaste kracht bij Leverkusen en was tijdens de kwartfinales nog heel belangrijk voor zijn club. De rechtsback maakte de gelijkmaker en hield daarmee de recordreeks van Leverkusen in stand. Timothy Fosu-Mensah staat ook nog onder contract in Leverkusen, maar maakte tijdens dit seizoen nog geen enkele officiële minuut.

Atalanta - Koopmeiners, De Roon, Hateboer en Bakker
De Nederlandse enclave is flink bij Atalanta. Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Hans Hateboer en Mitchel Bakker schakelden in de kwartfinales Liverpool nog uit. De vier landgenoten wacht nu een confrontatie met Olympique Marseille, de tegenstander van Ajax in de groepsfase van het toernooi.

Conference League

Ook in de Conference League stonden er twee affiches op het programma. Fiorentina nam het op tegen Club Brugge, terwijl Aston Villa het Griekse Olympiakos treft. Eén Nederlander was woensdagavond al te bewonderen bij Club Brugge. Björn Meijer speelde met Club echter gelijk tegen Fiorentina en daardoor plaatsden de Italianen zich voor de finale en kan er geen Nederlander meer de Conference League winnen.