Nieuws

Deze oud-speler twijfelt aan de geloofwaardigheid van Ajax-coach Van 't Schip

Deze oud-speler twijfelt aan de geloofwaardigheid van Ajax-coach Van 't Schip

1 mei - 18:44 Laatste update: 18:56
1

André Karnebeek, voormalig verdediger van FC Twente, heeft forse kritiek geuit op John van 't Schip, momenteel interim-trainer bij Ajax. Tijdens zijn periode bij FC Twente, waar Van 't Schip zijn trainerscarrière startte, maakte Karnebeek een opmerking mee die hem bijbleef als teken van twijfelachtig leiderschap.

"Toen hij een keer voor de groep stond en zei: 'jongens, ik weet het niet meer', verloor hij zijn geloofwaardigheid", vertelt Karnebeek aan De Telegraaf. Dit incident speelde tijdens Van 't Schips tijd bij FC Twente in het seizoen 2001-2002, zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Na zijn tijd bij Twente heeft Van 't Schip zijn trainerscarrière uiteraard doorgezet, waaronder bij Melbourne Heart, Chivas Guadalajara, PEC Zwolle, en zelfs als hoofdcoach van de nationale ploeg van Griekenland. Ondanks deze internationale ervaring en zijn recente rol bij Ajax, blijven de uitspraken uit zijn beginperiode bij Twente een blijvende indruk achterlaten bij sommigen die met hem hebben gewerkt, waaronder dus Karnebeek.

Karnebeek, die tegenwoordig een rustiger leven leidt op zijn boerderij, reflecteert met gemengde gevoelens op zijn tijd onder Van 't Schip. "Dat was niet mijn type trainer, maar FC Twente was ook zijn eerste klus."