Nieuws

Wanneer stond Borussia Dortmund voor het laatst in een Champions League-finale?

Wanneer stond Borussia Dortmund voor het laatst in een Champions League-finale?

7 mei - 23:05 Laatste update: 22:59

Borussia Dortmund schakelde dinsdagavond enigzins verrassend Paris Saint-Germain uit en verzekerde zich daarmee van de finale van de Champions League. Wat was eigenlijk de laatste keer dat Dortmund in de finale van het toernooi mocht aantreden? VoetbalNieuws.nl duikt voor je in de geschiedenisboeken.

Hoe vaak won Borussia Dortmund de Champions League?

Dortmund werd in het huidige seizoen eerste in een poule met AC Milan, PSG (de tegenstander van vanavond, red.) en Newcastle United. Daarna schakelden Die Schwarzgelben PSV en Atlético Madrid uit in de knock-outs. Dortmund won de Champions League éénmaal, in 1997.

Laatste Champions League-finale Borussia Dortmund

In 2013 schreef Dortmund bijna geschiedenis door de prestigieuze trofee voor de tweede keer in de clubhistorie te winnen. Onder leiding van de toenmalige coach Jürgen Klopp, bereikte het team de finale na een indrukwekkende campagne waarbij onder andere Real Madrid in de halve finale werd verslagen. De finale zelf, gespeeld op Wembley tegen aartsrivaal Bayern München, werd beslist door een laat doelpunt van Arjen Robben: 2-1.

Sindsdien heeft Dortmund uiteraard meerdere pogingen gedaan om dit niveau opnieuw te bereiken, maar zonder hetzelfde succes. Dit seizoen lijkt echter veelbelovend met sterke prestaties in zowel de Bundesliga als op het Europese toneel.