Nieuws

Deze Nederlandse keeperstrainer vertrekt net als Klopp en Lijnders bij Liverpool

Deze Nederlandse keeperstrainer vertrekt net als Klopp en Lijnders bij Liverpool

1 mei - 19:34 Laatste update: 19:34

De Nederlandse keeperstrainer John Achterberg heeft aangekondigd Liverpool na vijftien jaar te verlaten. Achterberg, bekend van zijn tijd als speler bij NAC Breda, FC Eindhoven en Tranmere Rovers, trad in 2009 in dienst bij de Engelse club en heeft besloten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Achterberg heeft een significante rol gespeeld bij Liverpool, waar hij begon met het trainen van jonge spelers en later doorgroeide naar de hoofdmacht. Hij werkte samen met managers als Roy Hodgson, Sir Kenny Dalglish, Brendan Rodgers en Jürgen Klopp, die recent ook zijn vertrek bij de club heeft aangekondigd.

"Na vijftien jaar bij de club heb ik met pijn in het hart besloten om Liverpool te verlaten. Het is een ongelooflijke en geweldige reis geweest voor mij en mijn familie. Na lang nadenken denk ik dat het goed voor mij zou kunnen zijn om aan een nieuwe uitdaging te beginnen", schreef Achterberg op Instagram.

Tegelijkertijd met Achterbergs vertrek staat Feyenoord-coach Arne Slot op het punt om te nieuwe trainer van Liverpool te worden. Slot en Achterberg zullen echter dus niet gaan samenwerken. Het betekent een nieuw tijdperk voor The Reds, waarbij ook assistent Pepijn Lijnders de club verlaat.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door John Achterberg (@johnachterberg71)