Nieuws

Borussia Dortmund op koers voor CL-finale na thuiszege op Paris Saint-Germain

Borussia Dortmund op koers voor CL-finale na thuiszege op Paris Saint-Germain

1 mei - 22:56 Laatste update: 23:00

Borussia Dortmund heeft de eerste stap naar de Champions League-finale gezet. De Duitse grootmacht won woensdagavond het heenduel van de halve finale met 1-0 van Paris Saint-Germain en kan met vertrouwen afreizen naar Parijs.

Dortmund begon, met Ian Maatsen in de basis, sterk aan het thuisduel met PSG. De Duitsers waren veel in balbezit, maar moesten in de omschakeling rekening houden met de sterke counters van PSG. De bezoekers uit Frankrijk leken net de overhand te krijgen in de wedstrijd, toen Niclas Füllkrug ontsnapte aan de PSG-defensie en op heerlijke wijze de 1-0 maakte.

In de tweede helft leek PSG razendsnel orde op zaken te stellen. De Fransen begonnen uitstekend aan het tweede bedrijf en raakten via Kylian Mbappé en Achraf Hakimi tot twee keer toe de paal. Nadat de Franse storm was gaan liggen, kwam Dortmund weer beter in de wedstrijd. Füllkrug kreeg nog wat mogelijkheden voor zijn tweede treffer, maar gescoord werd er niet meer.

En dus eindigde het duel in 1-0 voor Dortmund, dat met genoeg vertrouwen af kan reizen naar Parijs. De return staat op dinsdag 7 mei om 21.00 uur op het programma.