Nieuws

Primeur in Duits voetbal: deze profclub heeft een vrouwelijke coach aangesteld

Primeur in Duits voetbal: deze profclub heeft een vrouwelijke coach aangesteld

2 mei - 16:43 Laatste update: 16:44

Sabrina Wittmann is benoemd tot hoofdcoach van FC Ingolstadt en wordt daarmee de eerste vrouwelijke coach in het Duitse betaalde mannenvoetbal. Wittmann, 32 jaar oud, neemt het roer over van Michael Köllner die eerder deze week zijn functie neerlegde.

Eerste vrouwelijke coach in Duitsland

Wittmanns band met FC Ingolstadt is diepgeworteld; ze trainde voorheen het Onder 19-team van de club en speelde daar ook zelf. "Er is geen andere plek waar ik liever mijn debuut had gemaakt. Ingolstadt is heel speciaal voor mij, de club uit mijn geboortestad", zei ze. "Ik ben hier negentien jaar geleden begonnen, was zelf speler en zette hier mijn eerste stappen als coach."

Sabrina Wittmann bij Ingolstadt

De directeur van FC Ingolstadt, Dietmar Beiersdorfer, sprak vol vertrouwen over de aanstelling. "Sabrina Wittmann kent onze club als geen ander. Als huidige hoofdtrainer van ons zeer succesvol Onder 19-team heeft zij zich de afgelopen jaren voortdurend ontwikkeld - zowel professioneel als persoonlijk - en wordt terecht door iedereen bij de club zeer hoog gewaardeerd."

Hoewel Wittmann is bevestigd tot het einde van het huidige seizoen, is haar toekomst bij de club na deze periode nog onduidelijk. FC Ingolstadt staat momenteel elfde in de derde Bundesliga. In het seizoen 2016/2017 was het nog actief op het hoogste niveau.