Nieuws

Wanneer speelde VfB Stuttgart voor het laatst in de Champions League?

Wanneer speelde VfB Stuttgart voor het laatst in de Champions League?

2 mei - 17:29 Laatste update: 4 mei - 17:32

Door de overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain van woensdagavond, is Duitsland volgend seizoen verzekerd van maar liefst vijf tickets voor het miljardenbal. Daardoor kon er feest worden gevierd in onder meer Stuttgart. De laatste keer dat de plaatselijke VfB in de Champions League speelde, is namelijk al lang geleden. VoetbalNieuws.nl zocht voor je uit wanneer dat precies was.

Doordat de Champions League in het seizoen 2024/2025 van 32 naar 36 teams gaat, zijn er ook extra tickets te verdelen. Door de uitstekende prestaties van de Duitse ploegen profiteert de Bundesliga daar flink van. Kampioen Bayer Leverkusen is samen met Bayern München, Stuttgart, RB Leipzig en Dortmund sowieso vertegenwoordigd.

Stuttgart staat momenteel derde en kan in theorie nog tweede worden. De ploeg van trainer van Sebastian Hoeneß is de grote verrassing van het seizoen. Vorig jaar streden Die Schwaben bijvoorbeeld nog tegen degradatie en in het seizoen 2019/2020 speelde Stuttgart op het tweede niveau.

Wanneer speelde Stuttgart voor het laatst in de Champions League?

De laatste keer dat VfB Stuttgart in de Champions League speelde, was in het seizoen 2009/2010, met spelers als Jens Lehmann, Khalid Boulahrouz, Sami Khedira, Serdar Tasci en Cacau. Destijds kwalificeerde de ploeg zich door het Roemeense FC Timisoara in de voorrondes te verslaan. In een poule met Sevilla, Rangers FC en Unirea Urziceni werd het uiteindelijk tweede, waardoor Stuttgart zelfs de achtste finales bereikte, maar daarin werd uitgeschakeld door FC Barcelona.

De laatste keer dat Stuttgart überhaupt Europees voetbal speelde, was in het seizoen 2013/2014. Toen waren de play-offs van de Europa League tegen HNK Rijeka uit Kroatië het eindstation.