Nieuws

Wat voor shirts droegen de spelers van Real na het bereiken van de CL-finale?

Wat voor shirts droegen de spelers van Real na het bereiken van de CL-finale?

9 mei - 10:05 Laatste update: 10:05

Real Madrid schakelde in een zenuwslopend duel Bayern München uit en behaalde daarmee de finale van de Champions League. Joselu werd de held van de avond door tweemaal te scoren, maar na afloop droegen de spelers van Madrid bijzondere shirts. Wat stond er op die shirts? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Lange tijd zag het er slecht uit voor de Madrilenen van Carlo Ancelotti. Alphonso Davies was ingevallen en had Bayern München met een schitterende treffer op voorsprong gezet. Door het eerdere gelijkspel in München zou dat betekenen dat het een geheel Duitse finale op Wembley zou worden. Tot Ancelotti Joselu inbracht. De gehuurde spits van Espanyol profiteerde optimaal van een slippertje van Manuel Neuer en enkele minuten later scoorde hij ook de winnende treffer. Matthijs de Ligt dacht in de extra tijd nog voor de gelijkmaker te tekenen, maar zijn doelpunt werd controversieel afgekeurd.

Wat stond er op de shirts van Real Madrid na de overwinning op Bayern?

Het was groot feest in Santiago Bernabéu na het behalen van de finale. Nadat de VAR het tweede doelpunt van Joselu had goedgekeurd vlogen de spelers van Real al alle kanten op, maar na het laatste fluitsignaal gingen zij nogmaals uit hun dak. Tijdens het vieren van de overwinning droegen de spelers echter een bijzonder shirt. Van voren was het een normaal Real Madrid shirt, maar bedrukt op de achterkant droegen de spelers allemaal hetzelfde. De tekst: 'A por la' schitterede op het shirt, met daaronder het nummer vijftien. Vrij vertaald naar het Nederlands betekend het: 'Op de 15e', verwijzend naar de route richting de vijftiende Champions League.

Momenteel heeft Real Madrid veertien Champions League-trofeeën. In het seizoen 2021/2022 versloegen zij Liverpool in de finale en daarmee was de veertiende titel een feit. Om die finale te bereiken versloegen de Madrilenen Manchester City en na die overwinning liepen de spelers met de shirts 'A por la', met nummer veertien. Na de overwinning op Der Rekordmeister werden dus wederom speciale shirts uit de kast getrokken, maar aan de slogan veranderde niet veel. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!