Nieuws

Dit record kan Bayer Leverkusen behalen naast de finale van de Europa League

Dit record kan Bayer Leverkusen behalen naast de finale van de Europa League

9 mei - 11:45 Laatste update: 19:45

Bayer Leverkusen kan na de Bundesliga-titel wederom een grote stap maken richting een mogelijke treble. Echter is het halen van de finale niet het enige wat Die Werkself in eigen huis kan doen tegen AS Roma. Welk record kan Bayer Leverkusen verbreken? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het is tijd voor de terugwedstrijden in de halve finales van de Europa League. Bayer Leverkusen en AS Roma maakte er een spannende wedstrijd van in de hoofdstad van Italië, maar het is nu tijd voor de BayArena. De Giallorossi van Daniele De Rossi hebben veel goed te maken, want in het eigen Stadio Olympico werd met 0-2 verloren van Die Werkself. Florian Wirtz scoorde de openingstreffer, waarna Robert Andrich met een geweldig doelpunt de score verdubbelde.

Welk record kan Bayer Leverkusen breken?

Ook afgelopen weekend wonnen de manschappen van Xabi Alonso weer. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt werd Die Adler ook aan de zegekar gebonden. Daarmee kwam het totaal aantal ongeslagen wedstrijden van Bayer Leverkusen op 48 te staan. Dat is een record. Tussen de jaren 1963 en 1965 gebeurde het één keer eerder. Het Benfica van onder andere Eusebio bleef ook 48 wedstrijden achter elkaar zonder verliespartij, maar Leverkusen kan dat record na bijna zestig jaar uit de boeken voetballen.

Door de 2-0 voorsprong hoeft de ploeg in eigen huis niet vol voor de overwinning te gaan een een gelijkspel zou al genoeg zijn voor het bereiken van de finale van de Europa League. Tevens zou een gelijkspel ook genoeg zijn voor het verbreken van het record. Nog nooit verloor een Europese ploeg 49 wedstrijden achter elkaar niet. Met nog vijf wedstrijden te gaan zou de streak van het huidige seizoen kunnen stoppen op maximaal 53 ongeslagen wedstrijden. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!