Transfernieuws

Barça slaat grote slag: supertalent tekent bij, met bizarre afkoopclausule

Barça slaat grote slag: supertalent tekent bij, met bizarre afkoopclausule

9 mei - 13:54

FC Barcelona heeft de contractverlenging van het 17-jarige supertalent Pau Cubarsí bevestigd. Cubarsí heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die loopt tot 2027, met een opmerkelijke ontsnappingsclausule van maar liefst 500 miljoen euro.

Cubarsí, een centrale verdediger en inmiddels volwaardig international, heeft zijn trouw aan Barça bevestigd door zijn contract te verlengen. Dit contract, oorspronkelijk aflopend in 2026, is nu uitgebreid tot 2027. Zijn vorige ontsnappingsclausule bedroeg tien miljoen euro, maar is nu verhoogd naar 500 miljoen euro.

Cubarsí, die op 22 januari pas achttien jaar wordt, is vastberaden om bij Barcelona te slagen. Zijn supersnelle ontwikkeling heeft de interesse gewekt van verschillende topclubs in Europa, maar de jonge verdediger heeft duidelijk gemaakt dat zijn toekomst bij Barça ligt. Daardoor kan hij zich volledig concentreren op de rest van het seizoen en het EK in Duitsland dat in het verschiet ligt.

Sinds zijn officiële debuut op 18 januari van dit jaar in de Copa del Rey, heeft Cubarsí al twintig wedstrijden gespeeld voor Barça en is hij een vaste waarde geworden in de defensieve. Zijn optreden tegen Napoli in de Champions League, waarbij hij werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, was het absolute hoogtepunt.