Nieuws

Drama voor Sierhuis en Fortuna: deze blessure houdt de spits lang aan de kant

Drama voor Sierhuis en Fortuna: deze blessure houdt de spits lang aan de kant

9 mei - 14:50

Fortuna Sittard-spits Kaj Sierhuis staat voor een lange periode buitenspel na het oplopen van een ernstige knieblessure tijdens een wedstrijd tegen Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag. De aanvaller, die met pijn per brancard het veld verliet, heeft dit slechte nieuws zelf gedeeld via sociale media.

Welke blessure heeft Kaj Sierhuis?

Sierhuis, die eerder een vergelijkbare blessure aan zijn andere knie had, lijdt nu aan een vermoedelijke gescheurde kruisband in zijn linker knie. De details van de blessure zijn nog niet volledig bekendgemaakt, maar bronnen rond de club en medische indicaties suggereren dat het om een kruisbandletsel gaat. De herstelperiode voor dergelijke blessures kan oplopen tot twaalf maanden, waardoor Sierhuis het merendeel van het komende seizoen zal missen.

De timing is bijzonder ongelukkig, aangezien Sierhuis dit seizoen met twaalf doelpunten en vier assists een cruciale rol speelde in de prestaties van Fortuna, wat hem op de radar van andere clubs had gezet. Zijn recente blessure gooit roet in het eten voor een mogelijke transfer en dwingt Fortuna ook om een nieuwe eerste spits te zoeken. Het verlies is een flinke tegenslag voor de club die komende zondag thuis tegen landskampioen PSV speelt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kaj Sierhuis (@kajsierhuis_)