Nieuws

Hierom vraagt SC Cambuur haar supporters vrijdag het oude stadion heel te houden

Hierom vraagt SC Cambuur haar supporters vrijdag het oude stadion heel te houden

10 mei - 11:50 Laatste update: 11:50

Aanstaande vrijdag vindt waarschijnlijk de laatste wedstrijd ooit plaats in het huidige Cambuur Stadion. SC Cambuur roept supporters op om tijdens deze speciale avond het stadion intact te laten, ondanks de onzekerheid over de verhuizing naar een nieuw stadion.

Laatste wedstrijd in Cambuurstadion

SC Cambuur maakt zich op voor een historische avond waarbij niet alleen de wedstrijd tegen Helmond Sport centraal staat, maar ook het afscheid van het stadion. Het programma, dat om half zeven start, belooft een mix van voetbal en eerbetonen aan voormalige kampioenen en overleden clubleden.

De club benadrukt het belang van het behouden van het stadion in goede staat. De stoeltjes moeten blijven zitten omdat het nog niet zeker is of het nieuwe stadion in augustus klaar is voor gebruik. Daarnaast zal het huidige stadion nog dienen voor trainingen van de Onder 21 en de kantoororganisatie.

Nieuw stadion SC Cambuur

Een speciale dag in september wordt georganiseerd voor fans die een stoeltje als aandenken willen meenemen. Verdere details volgen nog, maar het is duidelijk dat het stadion nog een half jaar in gebruik zal blijven. Met deze laatste wedstrijd op het oude Cambuurplein hoopt SC Cambuur op een waardig afscheid. In het nieuwe stadion, dat van de oost- naar de westkant van de stad verhuist, kunnen 15.000 toeschouwers terecht. In het vorige konden vijfduizend minder.