Nieuws

Hierom moet PSV ondanks de Champions League-gelden spelers blijven verkopen

Hierom moet PSV ondanks de Champions League-gelden spelers blijven verkopen

9 mei - 17:17

Ondanks een financiële impuls door de landstitel en extra inkomsten uit de Champions League, blijft PSV genoodzaakt spelers te verkopen. Dat heeft algemeen directeur Marcel Brands benadrukt in gesprek met Voetbal International. Hij stelt dat de focus ligt op het behouden van de huidige selectie, terwijl versterking op specifieke posities noodzakelijk is.

Waarom moet PSV spelers verkopen?

"We hebben opnieuw een goede uitgangspositie, alleen ligt de prioriteit nu bij het behouden van de groep die we hebben. Daarnaast zijn er een paar posities waar we ons willen versterken. Die hebben we goed in beeld", verklaart Brands.

PSV overweegt de opties voor Sergiño Dest en Malik Tillman te lichten als onderdeel van deze strategie. "Als dit lukt, hoeveel is er dan nog over waar we wat mee kunnen doen? En daarnaast moeten wij altijd een grote uitgaande transfer doen."

"Bijna geen enkele club kan de afschrijvingen op de spelers volledig dekken uit de exploitatie", legt Brands uit. Hij voegt toe dat de club liever de salarislasten niet verlaagt om de kwaliteit van het team te kunnen behouden. Dat betekent dat, ondanks een afschrijving van 25 miljoen dit seizoen, een significante verkoop noodzakelijk zal zijn om financieel gezond te blijven.