Nieuws

PSV-directeur vertelt: hierom moeten er meer topwedstrijden in de Eredivisie komen

PSV-directeur vertelt: hierom moeten er meer topwedstrijden in de Eredivisie komen

9 mei - 17:23

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, benadrukt het belang van een competitieve Eredivisie voor het behalen van de clubambities. Hij stelt dat het noodzakelijk is om te onderzoeken hoe er meer topwedstrijden kunnen komen om zo de kansen in de Champions League te vergroten.

"Daarom moeten we nu al heel goed onderzoeken hoe we tot meer topwedstrijden kunnen komen in Nederland", verklaart Brands in gesprek met Voetbal International. Hij wijst op het belang van twee vaste Champions League-startbewijzen voor de Eredivisie om een jaaromzet van 150 miljoen euro te kunnen realiseren. Het verlies van een startbewijs zou volgens Brands leiden tot bijstelling van ambities.

De directeur is ook positief over het nieuwe Champions League-format en suggereert dat het tijd is om alternatieven te overwegen voor de huidige opzet van de Eredivisie. "Ik zeg niet dat we direct het systeem in België met een kampioenscompetitie moeten overnemen, maar misschien zijn er alternatieven. Daar moeten we het wel met elkaar over hebben", voegt hij toe. Het zou in ieder geval bijdragen aan het streven van PSV om in vier van de vijf seizoenen Champions League-voetbal te spelen.