Nieuws

Zorgen voor Nagelsmann: deze geblesseerde aanvaller mist waarschijnlijk het EK

Zorgen voor Nagelsmann: deze geblesseerde aanvaller mist waarschijnlijk het EK

9 mei - 17:34

Serge Gnabry is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld bij Bayern München. De Duitse aanvaller raakte woensdagavond geblesseerd tijdens de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Dit betekent dat hij niet meer in actie zal komen voor Der Rekordmeister dit seizoen. Bovendien is zijn deelname aan het EK 2024 zeer onzeker.

Welke blessure heeft Serge Gnabry?

Tijdens de returnwedstrijd in de halve finale (2-1 verlies, red.) liep Gnabry een blessure op aan zijn dij, zonder dat er een tegenstander bij betrokken was. Na 27 minuten moest hij het veld verlaten en werd vervangen door Alphonso Davies. "Het is dezelfde dijblessure. Ik denk dat het wel even kan duren", zei Bayern-coach Thomas Tuchel na de wedstrijd. Het is de vijfde keer dit seizoen dat Gnabry door een blessure wordt getroffen, wat grote zorgen baart voor zowel zijn club als het nationale team van Duitsland.

Met 45 interlands op zijn naam en een belangrijke rol binnen het nationale team, hangt de aanwezigheid van Gnabry op het EK nu aan een zijden draadje. Op 14 juni begint het gastland aan het toernooi met een wedstrijd tegen Schotland in München. Daarna staan de groepsduels tegen Hongarije en Zwitserland op het programma.