Breaking news

The Athletic: Potter hakt knoop door en zegt Ajax definitief af

The Athletic: Potter hakt knoop door en zegt Ajax definitief af

9 mei - 20:30 Laatste update: 21:26

Graham Potter wordt definitief niet de nieuwe trainer van Ajax, meldt het toonaangevende The Athletic. De Engelse manager denkt niet dat het project in Amsterdam op een goed moment komt. 

Potter staat de laatste weken bovenaan op het lijstje van de Amsterdammers, maar nu zal de club op zoek moeten naar een nieuwe optie. De Engelsman bracht Brighton grote successen in de Premier League en verdiende daarmee een overstap naar Chelsea. Het veredelde sterrenelftal kon echter geen hoge ogen gooien in de Engelse topcompetitie.

Ajax kijkt de laatste onder weken onder meer naar Potter en Francesco Farioli, die een goede periode beleeft als trainer van OGC Nice. Andere media in Engeland melden dat Potter geïnteresseerd zou zijn in de klus van manager bij Manchester United. Erik ten Hag ligt al langere tijd onder vuur bij The Red Devils, maar het bestuur van de club én nieuwe co-eigenaar Sir Jim Ratcliffe lijken het vertrouwen in de manager te blijven houden. 

Het is de volgende klap voor Ajax in een, op zijn zachtst gezegd, teleurstellend seizoen. De Amsterdammers zijn nog verwikkeld in de strijd om plek vijf in de Eredivisie en het hangt nog van een aantal factoren af of de club de Europa League in kan. In de beker werd de club door amateurclub USV Hercules uitgeschakeld. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!