Nieuws

Di Marzio: Ajax en Farioli hebben positief contact, Italiaan dichtst bij de klus

Di Marzio: Ajax en Farioli hebben positief contact, Italiaan dichtst bij de klus

10 mei - 12:30 Laatste update: 12:30

De coach die momenteel op pole position bij Ajax staat, is Francesco Farioli. Dat meldt de betrouwbare Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio, een landgenoot van de mogelijk aanstaand coach van de Amsterdammers.

De afgelopen weken schemerde door dat de strijd om het trainerschap bij Ajax om Graham Potter en Farioli ging. De Amsterdammers schaakten op meerdere borden en lang leek het de Engelse trainer te worden, maar die heeft volgens vrijwel alle toonaangevende media zelf de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

Daarmee blijft er dus nog maar één kandidaat over, en dat is Farioli. Volgens Di Marzio is de Italiaan de trainer die het dichtst bij een akkoord met Ajax is. Volgens hem zijn er positieve contacten geweest tussen beide partijen.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Farioli met zijn OGC Nice op de vijfde plaats in de Ligue 1. Mochten de Zuid-Fransen nog een plaats weten te stijgen, dan lonkt de voorronde van de Champions League.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!