Nieuws

Waarom een deel van de PSV-supporters boos is over het nieuwe uitshirt

Waarom een deel van de PSV-supporters boos is over het nieuwe uitshirt

10 mei - 14:30 Laatste update: 14:30

PSV presenteerde vrijdag het uitshirt voor het seizoen 2024/25. De landskampioen heeft een nogal kleurrijke editie ter wereld gebracht, waar een aantal supporters het niet mee eens is. Dit is waarom deze groep hier moeite mee heeft.

Het nieuwe uitshirt van PSV is gebaseerd op het vroegere testbeeld van Philips, om voor het eerst kleuren te testen. Dat zijn nogal veel kleuren, en bovendien is ook het logo van de club er onderhevig aan. Een groep supporters start zondag een actie in het uitvak tijdens de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

'Niet groen, niet paars, maar rood en wit! Neem daarom je retro PSV-shirt mee naar Sittard en hou het omhoog bij opkomst', zo luidt de tekst op een pamflet dat door meerdere groepen supporters uit Eindhoven is verspreid, aldus het Eindhovens Dagblad.

Met name de aanpassing van het logo is tegen het zere been van de fans van PSV. Zij vinden dat het logo heilig is en niet 'verminkt' mag worden. Het is niet nieuw dat logo’s meekleuren op shirts. Ook in Eindhoven is dat al meerdere keren gebeurd en bij Feyenoord is het ook al jaren een thema.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!