Breaking news

The Athletic: naast Henderson twijfelt ook Bergwijn over zijn toekomst bij Ajax

The Athletic: naast Henderson twijfelt ook Bergwijn over zijn toekomst bij Ajax

10 mei - 15:25 Laatste update: 15:25
1

Naast Jordan Henderson vertrekt ook Steven Bergwijn na dit seizoen mogelijk bij Ajax, zo meldt The Athletic. De aanvaller zou onder andere twijfelen omdat er volgend jaar sowieso geen Champions League-voetbal gespeeld gaat worden en omdat de Europa League onzeker is.

Vrijdagmiddag bracht Voetbal International al dat Henderson en Ajax twijfelen over de toekomstige samenwerking. Daar liggen verschillende redenen aan ten grondslag, die zich zowel op als buiten het veld afspelen. Volgens het Engelse medium is het niet alleen Henderson die met de gedachte speelt om te vertrekken, maar ook Bergwijn.

Henderson en Bergwijn zouden flink balen van het mislopen van de Champions League én ook de Europa League is een onzekere competitie voor Ajax. Het tweetal zouden zich gelokt voelen door het geschetste project, wat door de turbulente periode nog verre van is gerealiseerd, klinkt het.

Bergwijn maakt een voor zijn doen minder seizoen door bij Ajax. De aanvoerder kwam in 22 wedstrijden in de Eredivsie negen keer tot scoren en gaf vier assists. Enkele wedstrijden miste hij door blessures, en afgelopen zondag was hij er tegen FC Volendam niet bij vanwege een schorsing. Die kreeg de aanvaller door de rode kaart tegen Excelsior.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!