De Jong over mogelijk Barça-vertrek: "Voor mij is dat puur iets uit de media"

3 juni 2022 om 08:51

Als Frenkie de Jong zichzelf zou mogen opstellen, zou hij zichzelf zowel bij het Nederlands elftal als FC Barcelona als verbindingsspeler op het middenveld posteren. De 25-jarige middenvelder uit Arkel heeft vrijwel alle posities op het middenveld gezien en erkent daar niet altijd even blij mee te zijn geweest.

Louis van Gaal is van plan om zijn 1-3-4-3 formatie in de komende interlandperiode te finetunen. "In de vorige interlandperiode was al te zien dat het zeker niet per se een meer verdedigend concept is", licht De Jong toe, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Systemen zijn sowieso niet overdreven belangrijk. Het gaat om hoe je het invult en wat je samen afspreekt."

Die afstemming moet de komende weken worden geïmplementeerd, is De Jong zich bewust. "Aan de duidelijkheid van de bondscoach zal dat niet liggen. Die weet precies wat hij wil." In Oranje zal de dribbelkoning weer zijn favoriete, defensieve rol op het middenveld krijgen. Dat was bij Barcelona niet altijd het geval. "Nee, dat was niet altijd een feest. Maar ook daar heb ik met de trainer goede gesprekken over gehad."

De Jong, die deze dagen veelvuldig gelinkt wordt aan een overstap naar Manchester United, denkt dat hij ook in Catalonië kan blijven. Trainer Xavi stak onlangs van wal dat de club ook aan de economische situatie moet denken en dat de Nederlander één van de spelers is die de meeste waarde vertegenwoordigt in de Barça-selectie. Toch piekert De Jong niet over een scenario waarbij hij moet vertrekken. "Nee, de club heeft dat nooit op die manier tegen mij gezegd", zegt hij. "Voor mij is dat puur iets uit de media."