'Eerste Ajax-bod op Bergwijn is lachend naar de prullenbak verwezen'

3 juni 2022 om 20:19
Laatste update: 3 juni 2022 om 20:31

Mike Verweij heeft meer details gedeeld over de situatie rondom Steven Bergwijn. De Ajax-watcher van De Telegraaf vertelt dat Tottenham Hotspur het eerste Ajax-bod lachend heeft afgewezen.

Tottenham wil 25 miljoen euro ontvangen voor Bergwijn, vertelt Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ajax heeft een eerste bod neergelegd, waarvan de hoogte vijftien miljoen plus bonussen is. Dat is door Tottenham lachend naar de prullenbak verwezen. Ajax moet gewoon meer betalen. Ajax zal er zelf uitkomen met Bergwijn, die heeft een salarisindicatie gegeven. Een vijfjarig contract is echt een formaliteit, normaal gesproken."

In de winterse transferperiode was er ook al contact tussen Bergwijn en Ajax. "Een persoonlijk akkoord is geen probleem, maar dat was het de vorige keer ook niet. Spurs was het grote probleem. Het ligt echt aan Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, maar vooral aan Susan Lenderink, de financieel directeur, en de raad van commissarissen. Hoever zij zijn bereid te gaan. Als er een akkoord is tussen Spurs en Ajax, dan is Bergwijn de nieuwe Ajax-speler."