Feyenoord neemt onderzoek 'zeer serieus': 'Veel zaken hebben al onze aandacht'

Feyenoord neemt het Klassieker-onderzoek van de AVV zeer serieus
14 november 2023 om 18:42

Feyenoord heeft gereageerd op het onderzoek van de Auditteam Voetbal en Veiligheid (AVV) naar aanleiding van de ‘levensgevaarlijke situaties’ tijdens de bekerklassieker van april dit jaar. De Stadionclub neemt het rapport 'zeer serieus'.

Dinsdagavond bracht de NOS de resultaten van het onderzoek van de AVV naar buiten. De vele fakkels in combinatie met een spandoek en overvolle vakken op de gele zijde zorgde volgens de instantie voor een ‘levensgevaarlijke situatie’ op de tribunes.

In gesprek met RTV Rijmond reageert Feyenoord nu op de situatie. "De inzichten, conclusies en aanbevelingen die uit het rapport zijn op te maken nemen we uiteraard zeer serieus", begint een Rotterdamse woordvoerder. "Veel zaken die er in benoemd worden hebben reeds onze aandacht en zijn in veel gevallen zelfs al werk in uitvoering. Voor andere aspecten geldt dat ze club en stadion, al dan niet in gezamenlijkheid met de driehoek, kunnen helpen bij het maken van beleid en de juiste beslissingen op weg naar hetgeen we nastreven: een veilig en gastvrij stadion voor iedereen", klinkt het.

Het is niet zo dat Feyenoord al helemaal geen maatregelen genomen heeft rondom wedstrijden. Volgens het betrouwbare 1908 verkoopt de club al minder kaarten voor enkele vakken en wordt er geprobeerd om doorloop naar volle vakken te voorkomen.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!