UEFA onthult bal met doellijntechnologie voor EK 2024

Dit is de speciale bal met doellijntechnologie voor het EK 2024 in Duitsland

10 juni om 08:10
Laatste update: 10 juni om 07:56

Tijdens het EK van 2024 in Duitsland wordt er gespeeld met voetballen die doellijntechnologie bevatten, zo blijkt na de onthulling van de bal die de naam Fussballliebe (voetballiefde) draagt. VoetbalNieuws.nl vertelt je alles wat je moet weten over de bal bij het EK.

Fussballliebe, wat "liefde voor voetbal" betekent in het Duits, is ontworpen voor nauwkeurigheid en consistentie dankzij de CTR-CORE, wat zorgt voor maximale vorm- en luchthouding. De bal is ook duurzamer door het gebruik van biogebaseerde materialen zoals maïsvezels en suikerriet.

Zvonimir Boban, technisch directeur van de UEFA, benadrukt de hoge standaarden van het toernooi. "Het UEFA Europees Kampioenschap is het hoogtepunt van de landencompetitie in Europa en we zijn toegewijd om te zorgen dat elk aspect van de hoogste kwaliteit is. We zijn ervan overtuigd dat Adidas' Fussballliebe een nieuwe stap is in onze gedeelde toewijding aan prefectie."

Elke gaststad in Duitsland, waaronder Berlijn, Keulen en München, ontvangt 900 extra ballen voor lokale donaties aan scholen en voetbalclubs. Bovendien wordt één procent van de netto-opbrengst van de verkoop van de bal gedoneerd aan Common Goal, een liefdadigheidsproject opgericht door Juan Mata om wereldwijd voetbalgerelateerde sociale kwesties aan te pakken.

In een persbericht spreekt de UEFA zich verder uit over het ontwerp van de bal die 'de beweging vertegenwoordigt en de energie van het spel door middel van prominente zwarte vleugelvormen benadrukt met kleurrijke randen, rondingen en stippen'.