Maatsen kan niet imponeren bij Jong Oranje: 'Schrik van zijn niveau'

Ian Maatsen kan niet imponeren bij jong Oranje
21 november 2023 om 09:30
Laatste update: 21 november 2023 om 09:30

Ian Maatsen kon niet overtuigen in de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Zweden. Dat zagen Marciano Vink en Kees Kwakman ook. Zij waren eensgezind over het niveau van de Chelsea-verdediger.

"Ik schrik van zijn niveau", zei Vink in Voetbalpraat van ESPN. "Het gekke is: hij heeft een goed seizoen gedraaid bij Burnley onder Vincent Kompany. Dan gaat hij bij Chelsea de voorbereiding in met een nieuwe trainer, Mauricio Pochettino. Die heeft hem gewogen en vond hem goed genoeg om hem te houden. Dan heb ik meteen een bepaalde verwachting."

Maatsen voldeed niet aan die verwachtingen. "Ik ben ervoor gaan zitten en ik zie vervolgens een speler die twee tempo's te langzaam voetbalt." Ook Kees Kwakman zag de problemen. "Als ik Maatsen heb zien spelen bij Jong Oranje, heb ik niet het idee dat hij snel de stap naar het Nederlands elftal kan maken."

Een vertrek weg bij Chelsea is misschien de beste optie voor de nog 21-jarige verdediger, denkt Kwakman. "Hij valt af en toe een paar minuten in. Dat helpt niet mee voor zo'n jongen. Ik denk dat daardoor de kans voor een plek bij het Nederlands elftal ook steeds kleiner wordt. Hij moet verhuurd worden en dan drie klassen beter gaan spelen."