Herstel De Ligt gaat niet als gehoopt

Herstel De Ligt gaat niet als gehoopt: verdediger nog altijd uit de gratie

23 november 2023 om 19:59

Het herstel van Matthijs de Ligt bij Bayern München gaat niet zoals werd verwacht. De centrale verdediger leek de afgelopen interlandperiode te kunnen gebruiken om volledig te herstellen, iets wat uiteindelijk niet is gelukt.

Aan het begin van deze maand viel De Ligt uit tijdens de bekerblamage tegen FC Saarbrücken, dat als derdedivisionist met 2-1 te sterk was voor Bayern München. De verdediger liep een blessure aan zijn knie op en staat sindsdien buitenspel. Drie wedstrijden moest De Ligt al aan zich voorbij laten gaan, waar Ronald Koeman geen beroep op de Nederlander kon doen. Nu komt de uitwedstrijd van vrijdagavond tegen FC Köln ook te vroeg.

Op de persconferentie voorafgaande aan het bezoek aan Keulen brengt Thomas Tuchel een blessure-update van zijn selectie. Naast De Ligt moet de oefenmeester het ook nog doen zonder Jamal Musiala en Tarek Buchman en doet het voorzichtig met Raphaël Guerreiro. Na elf wedstrijd staat Bayern twee punten achter koperloper Bayer Leverkusen, dat al 31 punten wist te verzamelen. Köln kent daartegen een moeizaam seizoen, waar het met zes punten gedeeld hekkensluiter staat.