Robin Pröpper gaat op korte termijn zijn contract verlengen bij Twente

Twente-verdediger geeft duidelijkheid over contract: 'Op grote lijnen akkoord'

25 november 2023 om 08:31
Laatste update: 25 november 2023 om 08:45

Robin Pröpper voelt zich thuis bij FC Twente. De aanvoerder van De Tukkers gaat hoogstwaarschijnlijk zijn aflopende contract verlengen en kijkt uit naar het duel met PSV

Pröpper is bezig aan zijn derde seizoen bij Twente, na zijn gevoelige overstap van Heracles Almelo. In de Eredivisie staan de Enschedeërs derde en versloeg het naast Feyenoord ook Ajax in de Grolsch Veste. Nu komt de ongeslagen koploper op bezoek, PSV. "Het is een aardige test om te zien of we dat ook tegen PSV kunnen, maar ook voor hen is dit natuurlijk een test", aldus Pröpper in gesprek met De Telegraaf.  
 
"Met het verslaan van Feyenoord hebben we laten zien dat we een tegenstander van dit niveau aan kunnen. En we kunnen thuis tegen een topclub vaak verrassend voor de dag komen", refereert de aanvoerder van Twente aan de lange thuisreeks zonder verliespartijen. Het laatste verlies dateert van 7 mei 2022 toen Fortuna Sittard met 1-2 te sterk bleek. "Ja, dat weet ik nog wel. Dat was twee seizoenen geleden tegen Fortuna Sittard. Zian Flemming scoorde toen twee keer." 
 
Het contract van Pröpper is nog een thema. Zijn verbintenis loopt na dit seizoen af, maar de centrumverdediger geeft direct uitsluitsel. "De intentie is om bij te tekenen. We zijn in onderhandeling en in grote lijnen zijn we wel akkoord. Er moeten nog wel een paar dingetjes worden afgehandeld."