Santiago Gimenez vertelt over zijn snelle herstel en over transferuitlatingen

Hattrickman Gimenez verklapt hoe hij snel herstelt én gaat in op Mexico-bondscoach

25 november 2023 om 19:15
Laatste update: 25 november 2023 om 21:13

Santiago Gimenez mocht zich zaterdag weer eens de held van Feyenoord noemen. De spits miste een aantal opgelegde kansen, maar was ook goed voor een hattrick tegen Excelsior (2-4). Na afloop ging Gimenez in op zijn snelle herstel én reageerde hij op een mogelijke transfer in de winter.

Van Gimenez is bekend dat hij meerdere keren in het seizoen te maken heeft gehad met een jetlag na de interlandverplichtingen bij Mexico. Dat was deze week ook weer het geval, maar veel last ervan had de spits niet.

"Natuurlijk is het moeilijk met de lange vliegreis en de jetlag, maar ik heb een manier om goed te herstellen. Zwemmen", begon Giménez bij ESPN. "Dat werkt goed, dan heb je veel beweging en herstel je sneller. Het bevalt me goed, ik voelde me vandaag erg goed."

Gimenez stond al vier wedstrijden droog in Rotterdam, maar wordt nog altijd veelvuldig aan een transfer gelinkt. Daar deed ook Mexico-bondscoach Jaime Lozano een schepje bovenop. Volgens de oefenmeester is Gimenez de Eredivisie ontgroeit en is een transfer de beste optie.

"Ik denk alleen aan Feyenoord", maakt Gimenez korte metten met dat advies. "Ik ben heel blij om hier te zijn, ik geniet van elke seconde hier. Ik leef graag in het heden. De toekomst gaan we zien. Ik laat alles in Gods handen", besluit hij.