Feyenoord in eigen huis onderuit tegen Atlético

Feyenoord verder in de Europa League: Atlético boekt simpele zege in De Kuip

28 november 2023 om 22:54
Laatste update: 28 november 2023 om 22:59

Feyenoord zal na de winterstop niet meer actief zijn in de Champions League. De Rotterdammers verloren dinsdagavond met 1-3 van Atlético Madrid, waardoor de derde plek in de poule al een feit is.

Doordat SS Lazio eerder op de dag met 2-0 van Celtic won, was de opdracht voor Feyenoord duidelijk. De ploeg van Arne Slot moest een resultaat behalen om zicht te houden op de eerste twee plekken in de poule. Bij een nederlaag was plek drie al een feit. Binnen het kwartier kreeg Feyenoord al de eerste domper te verwerken. Na miscommunicatie tussen Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida vloog de bal via de verdediger in het eigen doel: 0-1 Atlético.

In de tweede helft was het ook niet lang wachten op een doelpunt. Mario Hermoso bracht op zeer fraaie wijze de 0-2 op het scorebord, al leek het doelpunt meer geluk dan wijsheid. Een kwartier voor tijd leek Mats Wieffer met een rake kopbal de spanning terug te brengen, maar niet veel later zorge een eigen goal van Santiago Gimenez er weer voor dat de marge terugkwam op twee.

 

Na het eigen doelpunt van de Mexicaan werd er niet meer gescoord, waardoor het duel eindigde in 1-3. Dat betekent dat Feyenoord met nog een groepswedstrijd te gaan al weet dat het op de derde plek in de groep zal eindigen. Atlético en Lazio plaatsen zich voor de achtste finales van het miljardenbal.