Wanneer overwinterde PSV voor het laatst in de Champions League?

Wanneer overwinterde PSV voor het laatst in de Champions League?

29 november 2023 om 21:32
Laatste update: 29 november 2023 om 21:32

PSV kan zich woensdagavond gaan plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Wanneer lukte de Eindhovenaren dat voor het laatst? VoetbalNieuws duikt voor je in de geschiedenisboeken.

Wanneer RC Lens verliest van Arsenal, plaatst de ploeg van Peter Bosz zich voor de knock-outfases van het miljardenbal. Het verschil met de Fransen is met één wedstrijd te spelen dan nog drie punten, maar op basis van onderling resultaat is PSV dan al door. Uit de twee wedstrijden tegen Lens pakte de ploeg van Peter Bosz namelijk vier punten.

Laatste overwintering PSV in de Champions League

De laatste keer dat PSV het flikte om te overwinteren in de Champions League, was in het seizoen 2015/2016. PSV nam toen als kampioen van de Eredivisie deel aan het toernooi en werd tweede in een poule met VfL Wolfsburg, Manchester United en CSKA Moskou.


Het elftal van PSV dat zich in 2016 uiteindelijk nét niet wist te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League.

In de achtste finales was vervolgens Atlético Madrid de tegenstander, de ploeg die dat seizoen ook de finale zou gaan halen. PSV speelde zowel thuis als uit met 0-0 gelijk, waardoor strafschoppen de uitkomst moesten bieden. Die namen de Spanjaarden uiteindelijk nét iets beter: 8-7. Een misser van Luciano Narsingh werd de Eindhovenaren fataal.