PSV overwintert na monsterzege Arsenal, opvallende matchwinner bij Real

PSV overwintert na monsterzege Arsenal, Bellingham maakt weer het verschil

29 november 2023 om 23:04
Laatste update: 29 november 2023 om 23:04

Arsenal heeft PSV woensdag de hand toegereikt met een flinke zege op RC Lens. Door de 6-0 overwinning kan PSV de achtste finales niet meer ontlopen in de Champions League. Real Madrid won de kraker tegen SSC Napoli onder meer vanwege een opvallende doelpuntenmaker: 4-2.

Arsenal - RC Lens 6-0
PSV wist eerder op de woensdagavond te stunten tegen Sevilla en mocht daarna de adem inhouden terwijl Arsenal tegen Lens speelde. The Gunners hadden niet lang nodig om op voorsprong te komen tegen de Fransen na een treffer van Kai Havertz. Vervolgens was het prijsschieten: na treffers van Gabriel Jesus, Bukayo Saka en Gabriel Martinelli stond de teller binnen het half uur al op 4-0. Op slag van rust werd het zelfs 5-0 door toedoen van Martin Odegaard.

In de tweede helft deed Arsenal het rustiger aan, maar werd er wel nog gescoord. Na een handsbal mocht Jorginho aanleggen voor de strafschop en was de 6-0 een feit. Door de ruime zege van Arsenal is PSV zeker van overwintering in de Champions League en kan er in Eindhoven feest worden gevierd.

Real Madrid - SSC Napoli 4-2
Real Madrid kwam woensdag als winnaar uit de bus tegen Napoli. Giovanni Simeone zorgde in de openingsfase voor de opvallende openingstreffer, maar Rodrygo schoot een minuut later op prachtige wijze de gelijkmaker binnen.

Na ruim twintig minuten viel de derde goal. Niemand minder dan Jude Bellingham tekende voor de treffer. Frank Zambo Anguissa zorgde direct in de tweede helft echter voor de 2-2. Het leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar invaller Nicolás Paz dacht daar anders over. De achttienjarige supersub verschalkte de doelman met een schot met een stuit. In de blessuretijd pakte Joselu, die een ongelukkige wedstrijd speelde, wel zijn doelpunt mee. Op aangeven van Bellingham, dat weer wel.