Onthullend boek slaat in als een bom bij Ajax

'Onthullend boek slaat in als een bom bij Ajax: Hendriks pleegt karaktermoord'

1 december 2023 om 21:40

Het onthullende boek 'Ajax in crisis' van Menno de Galan is als een bom ingeslagen bij Ajax. Vooral de uitspraken van Maurits Hendriks die in het boek staan, hebben voor verbijstering binnnen de club gezorgd, stelt De Telegraaf.

Hendriks zou karaktermoord hebben gepleegd op oud-collega Edwin van der Sar. 'De verbijstering bij veel Ajax-werknemers dat Maurits Hendriks nog altijd rondloopt op sportpark De Toekomst heeft plaatsgemaakt voor woede', schrijft De Telegraaf. Hoewel Hendriks niet letterlijk geciteerd wordt in het boek, vinden veel werknemers dat hij Van der Sar een steek in zijn rug geeft.

De bronnen van De Telegraaf weten zeker dat Hendriks is geïnterviewd voor het boek. 'Omdat hij daar in eerste instantie geen doekjes om wond, zelfs mee te koop liep en als mogelijke wederdienst door De Galan wordt bewierookt', klinkt het. 

Ook de band tussen Sven Mislintat en Hendriks wordt aangehaald. 'Hendriks en Mislintat bewogen zich als een Siamese tweeling over De Toekomst. Het zorgde voor ergernis en zou het beeld bevestigen van de directeur die ’naar boven likt en naar beneden trapt’, omdat Hendriks de gewone werknemers volgens hen geen blik waardig gunt.'

Hendriks wilde niet reageren op het stuk van De Telegraaf, dat voor deze informatie met vijftien bronnen op en rondom de Toekomst sprak.