Ten Hag verder in de problemen: uitermate zwak United onderuit tegen Newcastle

Ten Hag verder in de problemen: uitermate zwak United onderuit tegen Newcastle

2 december 2023 om 22:59

Erik ten Hag is er zaterdag niet in geslaagd Manchester United in de top vijf van de Premier League te houden. The Red Devils kwamen geen moment in de wedstrijd op bezoek bij Newcastle United en werden met een nederlaag naar huis gestuurd: 1-0. 

Ten Hag gooide zijn selectie enigszins om en startte onder meer met Anthony Martial en Marcus Rashford. Donny van de Beek zat aanvankelijk bij de wedstrijdselectie, maar trok zich na de warming-up terug. Antony begon op de bank. Newcastle schoot uit de startblokken en dat leidde tot de nodige kansen. De grootste kans van Newcastle ontstond na een vrije trap van James Trippier, die kiezelhard de lat raakte. 

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld weinig en kwamen The Magpies verdiend op voorsprong. Trippier leverde zijn zevende assist van het seizoen af en vond Anthony Gordon. United leek in de slotfase nog op gelijke hoogte te komen, maar het schot van invaller Antony ging via Harry Maguire, die buitenspel stond, in het doel. Fabian Schär beging nog een smerige overtreding op de enkel van Bruno Fernandes, maar dat bleef onbestraft.

Door de nederlaag zakt United naar plek zeven in de ranglijst en is Newcastle de nieuwe nummer vijf. Na de mindere optredens in de Champions League moet Ten Hag zich gaan zorgen maken als het ook niet meer wil vlotten in de competitie.