Van de Kerkhof ziet topper niet als kantelpunt

Van de Kerkhof ziet topper niet als eventueel kantelpunt: 'PSV wordt kampioen'

3 december 2023 om 12:12

Willy van de Kerkhof kijkt uit naar de topper tussen zijn PSV en Feyenoord. De twee ploegen nemen het als nummer één en twee van de Eredivisie tegen elkaar op, waar er voor beide ploegen veel op het spel staat. Het PSV-icoon denkt niet dat het de wedstrijd nu al belangrijk is voor de titelrace, waar hij PSV aan het einde van de rit met de schaal omhoog ziet staan, zo blijkt uit het interview met VoetbalNieuws.

"Ik denk dé wedstrijd van het seizoen, waarin de twee beste ploegen van het seizoen tegen elkaar spelen. Het wordt een echte topper, een do-or-die wedstrijd voor Feyenoord. Zij zouden denk wel wat gemotiveerder zijn, maar aan de andere kant zal de motivatie bij PSV na de overwintering ook erg hoog zijn", meent Van de Kerkhof. Bij een overwinning in De Kuip kan PSV goede zaken doen op de ranglijst, waar het na veertien wedstrijden op 42 punten kan komen. Volgens Van de Kerkhof is de topper in Rotterdam-Zuid nu nog echter nog niet beslissend in de titelrace. "Als PSV wint hebben ze tien punten voorsprong, verliezen we 'm dan zijn dan er nog vier. Het is nu nog niet beslissend. Dit soort wedstrijden is net als Europees, waarvoor spelers niet extra gemotiveerd voor moeten raken." De oud-voetballer denkt dat PSV een licht voordeel heeft zondagmiddag. "Doordat ze goed voetballen. Als ik moet gokken, dan denk ik aan een 1-2 overwinning voor PSV."

"Feyenoord heeft wel een thuisvoordeel, vooral door het publiek dat daar staat. In de competitie heeft PSV op bezoek in De Kuip nog niet vaak gewonnen, maar dit soort wedstrijden zijn er een op zich", weet Van de Kerkhof. "Daar hoeft een trainer zich gelukkig niet heel druk over te maken." De wedstrijd in De Kuip is er ook eentje tussen de twee Nederlandse topcoaches, Arne Slot en Peter Bosz. "Zij willen natuurlijk allebei heel graag winnen. Het is een soort eergevoel onder trainers om zo'n topwedstrijd te winnen. Ook dat zal een leuke strijd worden." 

Van de Kerkhof heeft er alle vertrouwen in dat zijn oude club zich dit seizoen tot landskampioen van Nederland kroont."PSV eindigt als eerste, Feyenoord op twee en Ajax daaronder in het eerste rijtje bij de eerste zes. Het gat tussen de top twee en de rest zal enorm zijn. Absolute vertrouwen in dat de huldiging in Eindhoven zal zijn."