Wieffer spreekt over onnodige nederlaag tegen PSV:

Wieffer spreekt over onnodige nederlaag tegen PSV: "We doen het onszelf aan"

3 december 2023 om 14:26
Laatste update: 3 december 2023 om 17:15

Mats Wieffer denkt dat Feyenoord het aan zichzelf heeft te danken dat er zondag van PSV is verloren. De middenvelder merkte op dat de Rotterdamse ploeg op bepaalde gebieden te slordig was tegen de koploper. 

Een enigszins verbouwereerde Wieffer meldt zich na afloop van het duel bij ESPN. "De eerste helft zetten we goed druk en zaten we er bovenop. Als die laatste voor rust erin ging... ja... in de tweede helft drukken wij goed en maken zij uit het niets die goal. Dan willen wij opnieuw gaan en scoren ze opnieuw. Het is heel frustrerend, al met al denk ik dat we het onszelf een beetje aandoen."

PSV kan altijd uit het niets gevaarlijk zijn, weet ook Wieffer. "Ze hebben heel veel goede aanvallers en kunnen uit het niets scoren, daar hielden we rekening mee. In de eerste helft speelden we veel op één kant, dat had beter gemoeten. Misschien zagen we het niet. In de tweede helft denk ik dat we goed beginnen, na die goal creëren we niet veel. Op het laatst schiet ik hem over, die moet erin. Dan speel je nog gelijk. Al met al is het gewoon weer kut."

De middenvelder zag in de wedstrijd al waar het aan scheelde. "Ik denk dat we voornamelijk aan één kant stonden, dan zetten zij druk en zijn wij slordig omdat het daar heel druk is. Aan de andere kant lag het helemaal open, maar de wissel duurde veel te lang. Uiteindelijk hoeven zij niet meer en gaan ze inzakken, daar hebben wij het vaak moeilijker mee. Tien punten is heel veel, dat wordt heel moeilijk. Wij geven nooit op, maar dit is een heel groot gat. We moesten winnen, dat wisten we van tevoren. Nu moeten we verder kijken, maar dit helpt niet."