'Real Madrid geeft Mbappé deadline'

'Real Madrid geeft deadline aan Mbappé en activeert anders Plan-Haaland'

6 december 2023 om 08:37

Het Spaanse medium AS weet te melden dat Real Madrid zich altijd nog hoopt te versterken met Kylian Mbappé. De Fransman pronkte woensdagochtend op de voorpagina van de krant, dat spreekt van een deadline halverwege januari.

Vanaf 1 januari is Mbappé wederom vrij om met andere clubs te spreken over zij toekomst, nu zijn contract bij Paris Saint-Germain komende zomer wederom afloopt. Twee seizoenen geleden was dat ook al het geval, toen Mbappé zijn contract met twee jaar verlengde. In zijn nieuwe contract werd een clausule opgenomen waarmee de aanvaller zijn contract zelfstandig nog met één extra jaar kan verlengen. De soap rond een overstap naar Madrid blijft maar aanhouden.

Nu weet AS te melden dat Real Madrid een nieuw voorstel gaat doen bij Mbappé, waar de Fransman voor 15 januari op zal reageren. Doet de aanvaller dit niet, dan zal het hoofdstuk-Mbappé in Madrid definitief sluiten. Real zou de vijftien dagen bedenktijd ruim voldoende achten voor de gedroomde zomeraanwinst, waar mondelingen afspraken er niet meer toe doen. Met het eventueel mislopen van Mbappé zal Real een zogenoemd 'Plan B' activeren, waarin de gedroomde komst van Erling Haaland centraal staat.