Hercules knikkert Ajax in slotfase uit de KNVB Beker

Bekerstunt van formaat: Hercules knikkert Ajax in slotfase uit de KNVB Beker

21 december 2023 om 20:41

Een bizarre bekerstunt voor de amateurs van USV Hercules tegen Ajax. Diep in de blessuretijd kroonde de ploeg uit Utrecht zich toch tot winnaar van het knotsgekke duel in De Galgenwaard. Zo sloten de bezoekers uit Amsterdam het al zo pijnlijke 2023 met een volgende dreun af.

Voor de bekerwedstrijd stond wederom vervanger Michael Valkanis aan het roer van Ajax. De Australiër voerde in Utrecht enige aanpassingen door, waar onder andere Gaston Avila en Georges Mikautadze weer eens in de basis mochten starten en Tristan Gooijer als rechtsachter zijn basisdebuut voor Ajax maakte. Het beloofde een pijnlijke avond te gaan worden voor Avila, die zich na een kwartier spelen liet aftroeven door Jordi Paulina die de bal kon voorgeven aan Tim Pieters. De oud-jeugdspeler van FC Utrecht schoot zijn ploeg zo voor het eerst op een verrassende voorsprong tegen Ajax zette.

Na 45 minuten voetballen gingen de amateurs met een voorsprong aan de thee. Valkanis greep aan de kant van Ajax hard in en voerde drie wissels is. Zo kwamen Brian Brobbey, Ar’Jany Martha en Benjamin Tahirovic het veld in. Echter mocht het niet baten en tekende Pieters twintig minuten na het rustsignaal op zeer fraaie wijze voor zijn tweede van de avond en de 2-0 op het scorebord. De wedstrijd leek zou uit te lopen op een overwinning voor Hercules totdat Brobbey in de 83e minuut voor de aansluitingstreffer zorgde. Zo was de hoop bij Ajax terug en ging het op jacht naar eerherstel. Want in de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Chuba Akpom nog gelijk. De wedstrijd leek zo verder te gaan in een verlening.

Twintig minuten na rust was het weer raak voor Pieters, die met zijn tweede van de avond voor de 2-0 tekende Mats Grotenberg in de derde minuut van de blessuretijd nog voor de 3-2 in Utrecht en was de bekeruitschakeling van Ajax officieel een feit.