'Groot transfernieuws uit Italië: Nederlander op de verlanglijst bij Juventus'

'Groot transfernieuws uit Italië: Nederlander op de verlanglijst bij Juventus'
22 december 2023 om 11:20
Laatste update: 22 december 2023 om 11:25

Joshua Zirkzee staat in de belangstelling van Juventus. De spits van Bologna verkeert in geweldige vorm dit seizoen en scoort aan de lopende band bij Bologna. Eerder probeerde Ajax de spits nog vast te leggen, maar Zirkzee wilde niet van zaakwaarnemer wisselen. 

Volgens de Italiaanse krant Tuttosport, waar Zirkzee op de voorpagina pronkt, heeft Juventus de spits op het verlanglijstje gezet. De Nederlander zou volgens de krant een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract hebben staan. Echter, wordt deze pas actief in de zomer waardoor Bologna in de winterse transferwindow kan vragen wat het wil. Naast La Vecchia Signora, zou ook AC Milan oren hebben naar de 22-jarige.

'In het prachtige seizoen van Rossoblù, met de vierde plaats in de Serie A en de kwartfinale van de Italiaanse beker na de zege op Inter, schittert de Nederlandse ster', beschrijft Tuttosport. 'Joshua verovert iedereen met zijn stijlvolle techniek en dat vervijfvoudigt zijn waarde.'

Dit seizoen speelde Zirkzee in achttien duels voor Bologna. Daarin scoorde hij acht keer en leverde hij vier assists af. Vooral de afgelopen weken is het gaan lopen voor de spits. In de laatste zeven wedstrijden gaf hij drie assists en was hij vier keer trefzeker. Bij de magische comeback tegen Inter gaf hij in de verlenging de assists bij beide goals.