De bevestiging uit Amsterdam: Hendriks vertrekt per 1 maart bij Ajax

Hendriks vertrekt per direct bij Ajax
10 januari om 15:02
Laatste update: 10 januari om 15:02

De chaos is nog niet verdwenen uit Amsterdam: Maurits Hendriks vertrekt namelijk per direct bij Ajax. Met dat nieuws pakt De Telegraaf woensdagmiddag uit.

Hendriks is de tweede directeur die de laan wordt uitgestuurd, nadat eerder al Sven Mislintat moest vertrekken. De chief sports officer had woensdag een spoedoverleg met de raad van commissarissen van Ajax en daaruit kwam naar voren dat Hendriks mede verantwoordelijk is voor de bestuurlijke en sportieve chaos binnen de club.

Het is volgens De Telegraaf nog niet bekend of Hendriks onder druk de eer aan zichzelf houdt of dat hij wordt ontslagen. 'Met het afscheid van Hendriks hakken rvc-voorzitter Michael van Praag, de commissarissen Leo van Wijk en Danny Blind en rvc-adviseur Louis van Gaal alvast een lastige knoop door voor Alex Kroes', klinkt het. 'Het voorkomt dat de nieuwe algemeen directeur per 15 maart 2023 als een van zijn eerste daden Hendriks zijn congé had moeten geven.'

Meerdere medewerkers binnen de club namen het Hendriks kwalijk dat hij Edwin van der Sar een mes in de rug zou hebben gestoken. Er is namelijk een stellige overtuiging dat Hendriks sprak met Menno de Galan, die met een openhartig boek de problemen binnen Ajax naar buiten bracht. Hendriks was anderhalf jaar werkzaam bij Ajax.

Update: na het nieuws van De Telegraaf heeft Ajax het nieuws nu ook zelf bevestigd. Per 1 maart 2024 legt Hendriks zijn taken als cief sports officer neer bij de Amsterdammers.