PSV evenaart record met zeventiende zege

PSV evenaart record met zeventiende zege, De Jong maakt hattrick op feestavond

13 januari om 22:52

PSV heeft zaterdagavond eenvoudig met Excelsior afgerekend. De Eindhovenaren hadden vanaf de eerste minuut geen kind aan de Kralingers en zagen Luuk de Jong een hattrick maken op de feestavond. In de slotfase werd het nog even spannend: 3-1.

PSV stond voor de winterstop op zestien achtereenvolgende zeges en begon vol vertrouwen aan duel nummer zeventien in het Philips Stadion. Trainer Peter Bosz begon nog met Noa Lang op de bank en zag dat de vleugelspeler in de eerste helft niet nodig was. PSV begon redelijk rustig aan het duel, maar zag na dertien minuten al de eerste goal vallen: Luuk de Jong zorgde voor doelpunt nummer 150 in de Eredivisie. Vier minuten later was het weer raak met de welbekende kopbal en maakte De Jong zijn tweede.

In de eerste helft vielen er geen treffers meer, maar was PSV wel met afstand de bovenliggende partij. Van zenuwen leek dan ook geen sprake: de Eindhovenaren wisten dat er bij een zege het record uit 1988 werd geëvenaard: zeventien achtereenvolgende zeges in de eerste zeventien wedstrijden van de Eredivisie.

Na rust bleef PSV de bovenliggende partij en mocht De Jong na ruim een uur het feest compleet maken: de spits maakte zijn derde treffer en gooide het duel definitief op slot. Bosz besloot De Jong naar de kant te halen en Noa Lang, Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen binnen de lijnen te brengen. In de slotfase liep PSV werl tegen de zevende tegentreffer aan: Derensili Sancho Fernandes kopte adequaat binnen.

In de slotminuut leek er nog een 3-2 te komen, maar de treffer van Oscar Uddenäs werd afgekeurd wegens buitenspel. Door de zege komt PSV na zeventien wedstrijden op 51 punten en lijkt de zegereeks voorlopig nog niet te eindigen. Excelsior blijft op plek veertien steken. Op 21 januari kan PSV een nieuw record vestigen in de achttiende speelronde, wanneer FC Utrecht de tegenstander is Stadion Galgenwaard.