Deze landen hebben zich al gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Afrika Cup

Deze landen hebben zich al gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Afrika Cup
22 januari om 23:52
Laatste update: 22 januari om 23:52

De Afrika Cup 2023 is in volle gang. In Ivoorkust jagen 24 landen op de titel van Afrikaans kampioen. Enkele landen hebben zich in de groepsfase al weten te kwalificeren voor de knock-outfase van het continentale kampioenschap. VoetbalNieuws.nl zette ze voor je op een rij!

Na twee wedstrijden hebben enkele landen deelname aan de knock-outfase van de Afrika Cup weten veilig te stellen. De nummers één en twee van iedere poule gaan sowieso naar de achtste finales. Datzelfde geldt voor de vier beste nummers drie. Die worden pas bekend als alle groepswedstrijden zijn afgewerkt.

Doordat er al twee nummers drie bekend zijn, Ghana en Ivoorkust, weten sommige andere ploegen al dat zij door zijn. Ghana heeft namelijk twee punten behaald en Ivoorkust drie. Mochten landen die momenteel vier punten hebben, zoals Marokko, alsnog derde worden, dan kunnen zij niet meer bij de slechtste nummers drie behoren. Van de zes nummers drie gaan de vier beste namelijk door. Dat betekent dat wanneer je na twee wedstrijden meer punten hebt behaald dan Ghana en Ivoorkust uit drie, je al door bent.

Reeds gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Afrika Cup

Groep A: Equatoriaal-Guinea (1), Nigeria (2)
Groep B: Kaapverdië (1), Egypte (2)
Groep C: Senegal, Guinee
Groep D: Angola, Burkina Faso
Groep E: Mali
Groep F: Marokko