Henderson grootverdiener: welke spelers strijken het hoogste salaris op?

Dit zijn de grootverdieners Eredivisie
3 september om 07:59
Laatste update: 3 september om 07:24

Steven Bergwijn is vertrokken bij Ajax en dus besparen de Amsterdammers flink op de salariskosten. De 26-jarige aanvaller was één van de best betaalde voetballers in de EredivisieVoetbalNieuws.nl vertelt je wie momenteel binnen de Nederlandse competitie de grootverdieners zijn.

1. Jordan Henderson, 7,2 miljoen euro per jaar

Henderson is dus de nieuwe grootverdiener van de Eredivisie. Het palmares van de Engelsman liegt er niet om en zijn leiderschapskwaliteiten kunnen er voor gaan zorgen dat de Amsterdammers een flinke stap voorwaarts gaan zetten. Dat kost ook wat, want volgens The Athletic gaat Henderson 7,2 miljoen euro per seizoen verdienen. Een godsvermogen, maar dan krijg je ook wat.

2. Steven Berghuis, 4 miljoen euro per jaar

Op plek drie zien we wederom een Ajacied. Berghuis vertrok in de zomer van 2021 van Feyenoord naar Ajax. De aanvoerder van de Rotterdammers werd persona non grata in Rotterdam, maar kon in Amsterdam wel flink wat miljoenen bijschrijven. Naar verluidt staat de middenvelder voor vier miljoen euro per jaar op de loonlijst.

3. Hirving Lozano, 3,5 miljoen euro per jaar

Toch nog een PSV'er in de lijst. In de zomer kregen de Eindhovenaren ineens een buitenkansje voorgeschoteld. Lozano speelde jaren eerder voor PSV en vertrok vervolgens naar Napoli. Afgelopen zomer wilde de Mexicaan ineens terugkeren en daar was men bij PSV maar wat gelukkig mee. Het kostenplaatje was wel gigantisch. Lozano strijkt in Eindhoven maar liefst 3,5 miljoen euro op.

4. Brian Brobbey, 3 miljoen euro per jaar

Brobbey is nog altijd pas 21 jaar oud, maar kent al een tumultueuze carrière. De aanvaller was enige tijd ongelukkig in Amsterdam, vertrok naar RB Leizpig, maar keerde toch weer terug op het oude nest. Ajax betaalde een gigantische transfersom van 16,35 miljoen euro voor het jeugdexponent, maar kon het daar niet bij laten. Brobbey staat namelijk ook nog voor drie miljoen euro op de loonlijst.

5. Sergiño Dest, 3 miljoen euro per jaar

Sergiño Dest kwam afgelopen zomer als huurtransfer over naar PSV. De 23-jarige speler wist veel indruk te maken, waarna de club besloot hem definitief over te nemen van FC Barcelona. Ondanks de zware blessure van de verdediger strijkt de Amerikaans-international een riant salaris op, wat hem één van de grootverdieners bij PSV maakt.