Duitse media zien 'elegante' Simons 'jongleren': 'Kans op doelpunt van de maand'

Dit schrijven de Duitse kranten over het optreden van Xavi Simons
20 januari om 20:58

Bayer Leverkusen heeft het topseizoen een vervolg gegeven met een overwinning op RB Leipzig. In dat duel hadden de Nederlanders wederom een belangrijk aandeel. Zo kwam Xavi Simons tot scoren en vocht hij vaak duels uit met Jeremie Frimpong, die na een half uur naar de kant moest wegens een blessure. Dit schrijven de Duitse kranten over Simons.

Vlak voor aanvang van de Duitse topper bracht het Duitse SkySports al dat Leipzig er alles aan gaat doen om Simons nog een extra jaar te huren van Paris Saint-Germain. De Oranje-international maakte zaterdag maar weer eens duidelijk waarom.

'PSG-huurling Simons nam de voorzet van Seiwald gemakkelijk aan uit de lucht, legde de bal elegant voor zich neer en scoorde met een fantastisch schot', aldus BILD, dat bijval krijgt van Kicker. 'Een vroeg kunststukje van Xavi', klinkt het.

'In de zevende minuut kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong en dat was vooral het bekijken waard', vervolgt Kicker over de meesterlijke treffer van Simons. 'Xavi, die met de rug naar het doel stond, ontving de bal met rechts, jongleerde deze vervolgens met een korte aanraking naar boven en voltooide vervolgens het schot. Het is een doelpunt dat uit één stuk lijkt te zijn gegoten tot een van de kanshebbers voor doelpunt van de maand.'