Atlético-achtig Feyenoord vecht zich langs PSV en is kwartfinalist in de beker

Feyenoord wint van PSV en plaatst zich voor de kwartfinales van de KNVB beker
24 januari om 22:00
Laatste update: 24 januari om 22:15

Feyenoord is de eerste Nederlandse club die PSV tijdens deze voetbaljaargang heeft verslagen. De Rotterdammers wonnen met 1-0 in de achtste finales van de KNVB beker en plaatsen zich voor de kwartfinales van het toernooi. Justin Bijlow was één van de grote uitblinkers in De Kuip.

Aan zowel de kant van Feyenoord als PSV waren er wat verrassingen in de basisopstelling te vinden. Zo begon Peter Bosz met Hirving Lozano en had Arne Slot plaats voor Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten. Of bijdroeg aan de vermakelijke openingsfase is de vraag, maar de wedstrijd begon in ieder geval met heel wat tumult.

Zo was het Feyenoord dat na twintig seconden al een eerste schot op doel kon lossen. Santiago Gimenez testte bekerdoelman Joël Drommel. Na dat moment nam PSV gelijk het heft in handen. De Eindhovenaren drukten op de goal van Justin Bijlow en lostte enkele schoten die vooralsnog ongevaarlijk waren, maar Guus Til raakte met een kopbal de buitenkant van de paal. 

Na dat moment was het Feyenoord dat wat beter in de wedstrijd kwam en met de steun van het uiteindelijk ook toe wist te slaan. Quinten Timber, die dit seizoen aardig aan zijn rendement aan het werken is, speelde zich knap vrij en liet Drommel kansloos met een rake schuiver. Vlak voor rust ontsnapte Feyenoord aan de gelijkmaker. Het was weer Bijlow die een sta-in-de-weg was voor Til, die één op één met de goalie mocht gaan.

Na rust was het PSV dat weer aan moest gaan vallen en dat deden ze met Patrick van Aanholt en Mauro Junior voor Malik Tillman en Ramalho. Til mocht in het veld blijven staan en kreeg weer een kans, maar vond de sterk keepende Bijlow op zijn pad. Vlak na dat moment kwam Noa Lang in de ploeg en ook hij brak één keer gevaarlijk uit. De linksbuiten glipte langs Mats Wieffer die een tackle inzette in de zestien waarna hij neerging. Het was de vraag of daar een bal bij zat, maar Dennis Higler wuifde het weg en gaf een protersterende Lang geel.

Na het moment begon Feyenoord op Atlético Madrid-achtige wijze de voorsprong te verdedigen. De Rotterdammers kregen zelf nog een grote kans namens Gernot Trauner, maar moesten nog bijna de gelijkmaker slikken. PSV counterde na een fout van Lutsharel Geertruida en kwam via Til ook tot scoren, maar hij stond eerder die aanval buitenspel. De Rotterdammers kwamen na dit moment niet echt meer in de problemen en daarmee zijn de kwartfinales een feit.

In die kwartfinales wacht alweer de volgende grote tegenstander voor Feyenoord. De Rotterdammers nemen het op tegen een derde club uit de Eredivisie: AZ komt naar De Kuip.