Waarom begint Noa Lang op de tienpositie bij PSV tegen Almere City?

Waarom begint Noa Lang op de tienpositie bij PSV tegen Almere City?
27 januari om 18:32

Noa Lang begint zaterdagavond voor het eerst sinds 8 oktober weer eens in de basis bij PSV. De flegmatieke speler staat in de thuiswedstrijd tegen Almere City niet op links- of rechtsbuiten, maar op tien. Trainer Peter Bosz legde voor de camera's van ESPN uit waarom.

Met Hirving Lozano, Johan Bakayoko en Lang heeft Bosz drie absolute toppers tot zijn beschikking voor de aanvallende flanken. Lang speelt op tien, omdat Joey Veerman en Malik Tillman geblesseerd zijn en Ismael Saibari nog met Marokko deelneemt aan de Afrika Cup.

Waarom staat Noa Lang op tien bij PSV?

Is het voor Bosz tegen een op papier mindere tegenstander als Almere City gemakkelijker om een dergelijke switch te maken? "Nee, zeker niet helemaal. Wij willen dat de jongens ook minuten gaan maken nu, want dat moet gebeuren", legt hij uit. "Noa is volgens mij iemand die daar uitstekend kan spelen en is sowieso niet iemand die altijd aan de zijlijn vastgeplakt blijft. Johan (Bakayoko, red.) houdt het breder, Chucky (Lozano, red.) houdt het breder. En hij is degene die toch altijd z’n ruimte zoekt. En die vrijheid krijgt hij vandaag."

Bosz vertelt dat hij vond dat Lang goed inviel in de verloren bekerwedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen woensdag (1-0) en zoomt nog enigszins in op dat duel. Is PSV op jacht naar herstel? "We hebben, als je naar de competitie kijkt, achttien wedstrijden gespeeld, zeventien keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Dat is de basis waarop wij verder moeten bouwen. Uit bij Feyenoord kun je verliezen. Liever niet natuurlijk, en het was ook niet nodig geweest, maar het kan. Dus er is geen enkele vorm van paniek."

PSV – Almere City begint zaterdagavond om 18.45 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws.nl doet via Langs de Lijn live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog vind je hier.