'PSV doet volgende poging om probleemgeval Babadi binnenboord te houden'

'PSV doet volgende poging voor probleemgeval Babadi'
29 januari om 23:51

PSV gaat dinsdag de volgende poging doen om Isaac Babadi uit de handen van geïnteresseerde clubs te houden. De Eindhovenaren beleven de laatste weken stroeve onderhandelingen met de achttienjarige speler voor een contractverlenging. 

Volgens het Eindhovens Dagblad speelt vooral perspectief een rol bij de tiener. 'Het gaat in de discussie om contractverlenging over perspectief, maar ook om financiën. PSV kan een beter voorstel doen, is momenteel het idee. De 18-jarige Babadi maakte dit seizoen een prima indruk in een paar wedstrijden van het eerste elftal, maar speelt nu vooral bij Jong PSV. Tal van clubs zijn voor hem in de markt, omdat hij talentvol is én nu over een aflopend contract beschikt. PSV wil dat verlengen tot 2028.'

Babadi wil zelf graag bij PSV blijven, maar broer Samuel en zaakwaarnemer Sahr Senesie doen de onderhandelingen. 'Ze willen dat PSV een aanbieding doet waaruit spreekt dat de club Babadi écht wil houden en vinden dat dat tot nu toe niet het geval is geweest.' Naast onder meer Ajax zouden ook clubs als Anderlecht en Eintracht Frankfurt interesse tonen in de tiener. 

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder in januari al dat maar liefst vijf clubs geïnteresseerd waren in de tiener, waaronder Ajax. Ook Feyenoord zou geïnteresseerd zijn. Babadi werd in januari ook tijdelijk naar Jong PSV teruggezet, maar de aanvaller keerde terug bij PSV 1 voor het duel met Almere City. Op maandag wist Babadi nog tegen koploper Willem II te scoren met Jong PSV.