'Zomerse komst van Olympisch-international Rodríguez realistischer voor Feyenoord'

'Feyenoord houdt Rodríguez-deal in leven, deal dichterbij dan ooit'
31 januari om 21:56
Laatste update: 31 januari om 22:47

Feyenoord houdt nog altijd hoop op de komst van Luciano Rodriguez. Het doorgaans betrouwbare 1908.nl weet woensdagavond naar buiten te brengen dat de Rotterdammers en Liverpool Montevideo er nagenoeg uit zijn. Echter kan tijdnood de deal om de aanvaller nog in serieus gevaar brengen, zo klinkt het. Het AD en VI weten op hun beurt te melden dat een zomerse komst daardoor realistischer is.

'Een deal is dichterbij dan ooit. Feyenoord heeft bijna beet en laat niet los', schrijft het medium. Feyenoord heeft nog tot en met aankomende donderdag 23:59 uur de team om de komst van Rodríguez in orde te maken. Of de Uruguayaan op tijd in Rotterdam-Zuid zal zijn, is nog de vraag. Volgens het medium liggen er in ieder geval noodscenario's klaar. Feyenoord zou er namelijk nog voor kunnen kiezen om de medische keuring in Zuid-Amerika te doen.

De spits is op het moment namelijk met de Onder-23 van Uruguay in Venezuela, waar het in de race was voor kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. De talenten van La Celeste werden echter uitgeschakeld. Hierdoor is er voor Rodríguez dus geen reden meer om daar te blijven. De spits zou zijn ja-woord al aan Feyenoord hebben gegeven. Het is nu nog afwachten of de clubs er nog op tijd uit gaan komen. Eerder op de dag werd al bekend dat Feyenoord zelf de spits zo snel mogelijk naar Rotterdam zou willen laten overkomen.

Toch lijkt een winterse komst van Rodríguez nog niet zo makelijk, zo blijkt uit berichtgeving van het Algemeen Daglad later op de avond. De Rotterdammers hopen dan wel op een snel akkoord met Liverpool Montevideo, maar wachten dus nog altijd op groen licht. Het medium weet dat de Feyenoord denkt dat 'het realistischer is om de Olympisch international komende zomer naar de Kuip te halen'. Uit berichtgeving van Voetbal International blijkt dit ook het geval.

Hierdoor lijkt de vermeende interesse in PSV-target Couhaib Driouech serieuzere vorm aan te gaan nemen.