Dit is waarom Julian Rijkhoff in de winter wilde terugkeren naar Ajax

Dit is waarom Julian Rijkhoff in de winter wilde terugkeren naar Ajax
6 februari om 10:05

Julian Rijkhoff maakte maandag voor het eerst in twee jaar minuten bij Ajax en is blij weer terug te zijn bij de Amsterdammers. Waarom verliet de spits Borussia Dortmund in de winter om zich bij Ajax te voegen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Waarom wilde Rijkhoff in de winter terugkeren bij Ajax?

In de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Utrecht mocht Rijkhoff aan de aftrap verschijnen. Het was de eerste keer sinds 2021 dat hij een Ajax-shirt droeg: in dat jaar verruilde hij de Amsterdammers voor Borussia Dortmund. Deze winter keerde Rijkhoff na twee jaar weer terug op het oude nest. Rijkhoff blikt na zijn debuut terug op de afgelopen weken. "Ik heb chaosweken gehad. De afgelopen vier weken waren vermoeiend en zwaar. Alles is uiteindelijk op de laatste dag geregeld", stelt de spits in gesprek met ESPN.

Ajax was in de zomer van vorig jaar al geïnteresseerd, maar pakte in de wintermaanden pas door. "Ik wilde sinds deze winter terug naar Ajax, want toen werden ze echt concreet. In de zomer was het niet concreet en had niet alleen Ajax interesse. Ik had voor mijzelf toen nog niet bedacht waar ik naartoe wilde. In de winter heb ik besloten dat ik open stond voor een terugkeer."

Rijkhoff vertrok op jonge leeftijd bij Ajax, maar vergat de club nooit. "Als Ajax laat weten dat ze je graag terug willen, je de afgelopen jaren op de voet hebben gevolgd en in jou nog steeds de toekomstige spits zien, spreekt dat heel veel vertrouwen uit. Dat is voor mij als speler ook lekker, zeker na de situatie bij Dortmund. Hier kan ik de laatste stap zetten richting het eerste."