Promes moet schadevergoeding betalen aan neergestoken neef

Gerechtshof besluit: Promes moet schadevergoeding betalen aan neergestoken neef

6 februari om 10:42

Quincy Promes moet een schadevergoeding betalen aan zijn neef, die hij tijdens een familiefeest neerstak. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam besloten. In juli 2020 ging het mis tijdens een familieruzie op het feest.

Promes werd voor het incident veroordeeld tot anderhalf jaar cel, maar de voetballer maakte de overstap van Ajax naar Spartak Moskou en verblijft nog altijd in Rusland. De neef van Promes, die niet bij naam wil worden genoemd, probeerde eerder al een schadevergoeding te ontvangen, maar Promes ging in hoger beroep. Het gerechtshof heeft dat nu afgewezen.

De hoogte van het bedrag van de schadevergoeding moet nog duidelijk worden in een vervolgprocedure. Yehudi Moszkowicz, de advocaat van de neef, meent dat er voor tonnen aan schadevergoeding zal worden geclaimd. De neef van Promes doet in het dagelijks leven kluswerk en heeft blijvend letsel overgehouden aan zijn knie.

Promes ontkent alle aantijgingen van de steekpartij en het is de vraag of de voetballer het bedrag zal betalen. Om die reden is enkele jaren geleden al een beslag van 630.000 euro genomen op een villa van Promes in Leidsche Rijn. Promes wordt ook nog vervolgd voor betrokkenheid bij grootschalige cocaïnehandel.