Waarom Ajax-middenvelder Mannsverk vindt dat hij qua spel op Frenkie de Jong lijkt

Dit is waarom Sivert Mannsverk zichzelf op Frenkie de Jong vindt lijken
7 februari om 20:45

Sivert Mannsverk maakte afgelopen maandag zijn rentree bij Jong Ajax tegen FC Utrecht. De middenvelder wordt door anderen qua spel al vaker in één zin genoemd met Frenkie de Jong, maar zelf deed hij ook door een bepaalde keuze een duit in het zakje. Zo speelde Mannsverk met rugnummer 21, het oude nummer van de Nederlander.

Mannsverk heeft niet echt een verklaring voor waarom hij met nummer 21 ging spelen. "Haha, daar zeg je wat. Ik heb normaal zestien, bij het eerste. Ik heb er niet echt over nagedacht, maar het is een mooi nummer, ja", begint Mannsverk bij Voetbal International. Het weekblad gaat over met een vraag over een vergelijking qua spel met De Jong. "Ja, ik had er twee, al ging de eerste dus niet helemaal goed. Maar dat is wel hoe ik speel. Ik hoop dat ik dat ook kan laten zien in het eerste elftal."

Mannsverk speelde naar eigen zeggen niet al te secuur omdat hij wat balverlies leed. Toch past het goed bij hem om risico’s te nemen. "Linies doorbreken is één van mijn X-factors, dus daar moet ik me op blijven focussen. Ik moet het in eerste instantie simpel houden en van daaruit kan ik mijn echte kwaliteiten meer en meer gaan laten zien, na een aantal wedstrijden", besluit Mannsverk.

In totaal speelde Mannsverk in totaal ongeveer een half uur voor Jong Ajax. Wanneer de Noor weer aansluit bij de hoofdmacht van de Amsterdammers, is niet bekend.